Dämparservice

Nytt för 2021 är att vi blivit servicecentral för dämpare och gafflar där vi kan erbjuda helservice av de vanligaste märkena.

Vi utför helservice av de flesta gafflar och dämpare från RockShox och Fox i butiken (gäller ej vissa märkesspecifika som ex. Brain, Nude). För andra märken har vi hjälp av våra samarbetspartners, så med dom kan vi lösa det allra mesta på marknaden. Priset kan variera mellan olika modeller så kontakta oss eller boka en tid i verkstaden så återkommer vi med offert.

Skicka dämpare

Bor ni inte i närheten går det även bra att skicka sin dämpare till oss. Boka en tid via hemsidan, skriv i fältet "beskrivning" att dämparen ska skickas till oss och posta den 2-4 dagar innan service. Vi hör av oss när vi har tagit emot den via sms/email med pris för din specifika dämp, frakt tillbaka efter utförd service tillkommer.

Priser och rekommenderade serviceintervaller

Sänkstolpe

Kategori 1.

Dom flesta sänkstolpar ingår i den här kategorin. Dessa har en försluten cartridge och kräver därför endast rengöring och omfettning vid service, inget byte av packningar i denna kategori. Fr. 500:-

Kategori 2.

Sänkstolpar utan försluten cartridge kräver specifika verktyg och service kit, samtliga delar tas isär, rengörs och packningar byts ut. Fr. 1000 - 1700:-

Mellanservice bakdämpare

Fox Float DPS 900:-

RockShox Samtliga Monarch och Monarch Plus från 2015 1000:-

RockShox Deluxe, Super Deluxe 1300:-

Helservice bakdämpare

Fox Float DPS, DHX2 1700:-

Fox X2, DPX2 1900:-

RockShox Monarch, Monarch Plus, XX, Deluxe, Super Deluxe 1700:-

Mellanservice gaffel

Fox 32/34/36/38 1200:-

RockShox samtliga gafflar från 2015 1100:-

Helservice gaffel

Fox 32/34/36/38 2100:-

RockShox SID, Reba, Revelation, Yari, Recon 1700:-

RockShox Pike, Lyrik, Zeb 2000:-

Vad menas med helservice och mellanservice?

Dom flesta tillverkare har serviceintervaller och det vanligaste är att en mellanservice ska göras efter ca 50h och helservice görs efter ca 100-200h.

Övrig dämparservice

Vi utför helservice av de flesta gafflar och dämpare från RockShox och Fox i butiken (gäller ej märkesspecifika som Brain, Nude osv). För andra märken har vi hjälp av våra samarbetspartners, så med dom kan vi lösa det allra mesta på marknaden. Priset kan variera mellan olika modeller så kontakta oss eller boka en tid i verkstaden så återkommer vi med offert.

FOX rekommenderar om serviceintervaller:

Regelbundet underhåll av dina produkter kommer att öka dess prestanda och livslängd. Det rekommenderas att din gaffel, stötdämpare eller sadelstolpe får helservice var 125:e timme eller årligen - beroende på vad som kommer först.

Dämparenheter som körs hårt (DH/park) och i grisiga förhållanden (våta, leriga och dammiga stigar och leder) uppmuntras av FOX att utföra underhåll tidigare än rekommenderat ovan.

Om du hör, ser eller känner något ovanligt, sluta cykla omedelbart och kontakta ett FOX-auktoriserat servicecenter för korrekt service för att undvika totalt haveri.

www.ridefox.com/service

Sram rekommenderade serviceintervaller: