Om CATU

Vi träffades genom cyklingen och nu öppnar vi butik!

Chantal som upptäckte cyklingen i sena 20-årsåldern gjorde snabbkarriär från att köpa sin första landsvägscykel till att vara med i Sveriges bästa cykellag på nationell elitnivå. Solskenscyklist som trivs bäst när hon lyckas få andra att trivas, vilket hon ofta gör.

Johan som alltid hållit på med cyklar och cykling, från att i 10-årsåldern serva kompisarnas cyklar i föräldrarnas garage hemma i Västerås via tävling på landsväg i ungdomsåren till långfärdscykling och numera träna och tävla på ”lagom nivå” i både landsväg, mtb, och gravel.

Vi flyttade till Sörnedansjö, Sundsvall hösten 2018 och har inte ångrat det en sekund Vi trivs fantastiskt bra i vår nya hemstad och att vi nu också får jobba med vår hobby är ännu bättre, även om det blir rätt mycket cykelprat i familjen ;).

När vi planerade öppning av vår egen cykelbutik var konceptet tydligt, vi ville skapa en inbjudande miljö där fokuset ligger på att sprida cykelkultur. För oss är det viktigt att förmedla att det ska vara en plats att umgås, ta det lugnt en stund och få en kopp kaffe ihop med en pratstund.

CATU-familjen växer!

Vår vision om att öka cyklandet gör att vi ständigt funderar på nya idéer och engagemang för att uppnå våra mål. I takt med att idéerna växer behöver vi också vara fler som arbetar här.

Emil som Johan träffade på genom skridskoträning vintern 2019/2020. Efter att ha avslutat sista året på gymnasiet blev Emil vår första anställda även om han började med sommarjobb. Numera arbetar han heltid här hos oss. Emil satsar i första hand på Speed skating men när det är brist på is tränar han mycket cykel. Emil tar plats både i verkstan och i butiken och dessutom är han en riktigt stark cyklist.

Alex har arbetat som mekaniker, säljare och verkstadschef på ett flertal cykelbutiker i Sverige innan han tog paus och hamnade i fastighetsbranschen. Cyklingen är ett utpräglat intresse framförallt inom gravity-grenar och hans brinnande engagemang har satt en ordentlig stämpel i Sundsvalls stigcyklande. Ibland blir det en liten stund över efter arbete, familjeliv och cykling. Leta efter en pannlampa i skogen så är det honom du hittar med en spade i högsta hugg för att göra lederna i Sundsvall liiiite bättre. Alex är specialist i verkstan men hjälper även till med cykelinställningar och guidning i MTB-världen.

Vi säljer endast produkter som vi tror på och vi försöker prova allt själva eller ta influenser från våra ambassadörer. Vi handplockar produkter, varumärken och leverantörer för att du som kund ska känna trygghet i kvaliteten.

Summan av detta blir CATU eller Cycling according to us.