Om CATU

Vi träffades genom cyklingen och nu har vi cykelbutik!

Chantal som upptäckte cyklingen i sena 20-årsåldern gjorde snabbkarriär från att köpa sin första landsvägscykel till att vara med i Sveriges bästa cykellag på nationell elitnivå. Solskenscyklist som trivs bäst när hon lyckas få andra att trivas, vilket hon ofta gör.

Johan som alltid hållit på med cyklar och cykling, från att i 10-årsåldern serva kompisarnas cyklar i föräldrarnas garage hemma i Västerås via tävling på landsväg i ungdomsåren till långfärdscykling och numera träna och tävla på ”lagom nivå” i både landsväg, mtb, och gravel.

Vi flyttade till Sörnedansjö, Sundsvall hösten 2018 och har inte ångrat det en sekund. Vi trivs fantastiskt bra i vår nya hemstad och att vi nu också får jobba med vår hobby är ännu bättre, även om det blir rätt mycket cykelprat i familjen ;).

När vi planerade öppning av vår egen cykelbutik var konceptet tydligt, vi ville skapa en inbjudande miljö där fokuset ligger på att sprida cykelkultur. För oss är det viktigt att förmedla att det ska vara en plats att umgås, ta det lugnt en stund och få en kopp kaffe ihop med en pratstund.

CATU-familjen växer!

Vår vision om att öka cyklandet gör att vi ständigt funderar på nya idéer och engagemang för att uppnå våra mål. I takt med att idéerna växer behöver vi också vara fler som arbetar här.

Alex (uttalas aaaa-lex) har arbetat som mekaniker, säljare och verkstadschef på ett flertal cykelbutiker i Sverige innan han tog paus och hamnade i fastighetsbranschen. Cyklingen är ett utpräglat intresse framförallt inom gravity-grenar och hans brinnande engagemang har satt en ordentlig stämpel i Sundsvalls stigcykel community. Om det blir en liten stund över efter arbete, familjeliv och cykling, leta efter en pannlampa i skogen så är det förmodligen honom du hittar med en spade i högsta hugg. Alex är specialist i verkstan men hjälper även till med dämparinställningar och guidning i MTB-djungeln.


Ida gedigen bakgrund inom handel och även expertis inom trädgårdsanläggningar. Hon började som kund i butiken men det blev snabbt uppenbart för både henne och oss att hon skulle bli butiksansvarig. Glada är vi för det och som ni säkerligen har märkt har butiken fått ett kreativt uppsving sedan hon började. Born'n'raised i Sönnsvall och stigcyklist med utförsintresse gör att den som utmanar hennes QOM där har lite att bita i. Om det är snö på marken kan det iofs bli både skejt och telemark också. På fritiden blir det familj- och uteliv, cykling och rädda världen i en härlig men självklar blandning. Ida ansvarar för utbud på tillbehör och personlig utrustning men hoppar även in i verkstan när det behövs.

Alex (uttalas äääää-lex) är hitflyttad från Australien och gillar allt friluftigt. Så mycket att han har tidigare förflutet som friluftsguide och jobbat i friluftsbutik "down under". Vi är såklart jätteglada att han kom till Sverige och vår cykelbutik. Inom cyklingen blir det mest MTB men han springer även marathon läskigt fort. Hjälper till med det mesta i butiken, från verkstadsarbeten till att prata cykel och utrustning (hjälp honom gärna att öva på sin svenska).

Vi säljer endast produkter som vi tror på och vi försöker prova allt själva eller ta influenser från våra ambassadörer. Vi handplockar produkter, varumärken och leverantörer för att du som kund ska känna trygghet i kvaliteten.

Summan av detta blir CATU eller Cycling according to us.