Vintercykling

OBS! Anpassning pga nya restriktioner, gruppcyklingen pausad, se mer om det längre ner!

Vi vill göra vintercyklingen roligare! Distanscyklingen vintertid kan kännas tråkig men med gott sällskap och fikapaus blir det helt klart lite enklare!

Vi siktar på att köra varje söndag hela vintern med undantag för riktigt tråkväder och kanske juluppehåll men då meddelar vi det.

Start: Bergsåker, T-korsningen mot Selånger kyrka. Samma startplats varje vecka.

När: Söndagar kl. 10:00

Rutt: Den varierar varje vecka. Distansen brukar vara mellan 6-8mil. Det finnns oftast möjlighet att avvika tidigare om man önskar korta ner rundan för att komma hem tidigare eller om man är osäker på hur långt man orkar.

Tempo: lugnt med fokus på "prattempo". Farten anpassas efter gruppen men det är fritt för dom som vill spurta uppför om man väntar på toppen.

Förkunskaper: Bra om man är van vid tiden i sadeln sedan innan.

Bra att tänka på:

  • Skärmar fram och bak, gärna med "kompislapp" är snällast mot dina medcyklister. Vid halt väglag gäller dubbdäck
  • Vi stannar oftast för fika men det är bra att ha med sig energi att fylla på med längs med vägen, ju kallare desto viktigare
  • Var och en ansvarar för att ha med sig punkakit som passar ens egen cykel, dvs däckavtagare, ny slang minst 1 och pump
  • Kläder efter väder men ta gärna med något extra om det skulle bli kallare, ffa extra/torra handskar

Anpassning pga nya restriktioner

Gruppcyklingen pausad tills vidare.

Vi uppmanar er dock att fortsätta cykla, fast var och en för sig.

Varje vecka kommer vi som vanligt att fortsätta lägga upp förslag på runda så du kan få inspiration för den dag och tid i veckan som passar dig bäst. Att avstå det sociala är något som många av oss kommer att få kämpa med en tid framöver men för att lätta bördan får ni gärna lägga upp en bild i kommentarerna på Facebook från er cykelrunda. Vi alla fortsätter cykla och så småningom kan vi cykla ihop igen.

Håll ut!

Veckans runda:

Vädret är inte helt optimalt för cykling men jag är säker på att det finns minst en entusiast där ute som inte klarar sig utan att få lite utecykling bland all skidåkning och trainercyklande.

Jag förslår att man tar denna sväng medsols, det finns alternativ både att förlänga eller korta ner efter tycke och smak :)

Rundan är 66km, hoppas ni gillar den!