Vintercykling

Vi vill göra vintercyklingen roligare! Distanscyklingen vintertid kan kännas tråkig men med gott sällskap och fikapaus blir det helt klart lite enklare!

Start: CATU, från butiken på Kolvägen 15, Sundsvall.

När: Se kalendern för exakt datum.

Rutt: Den varierar varje vecka. Distansen brukar vara mellan 6-8mil. Det finnns oftast möjlighet att avvika tidigare om man önskar korta ner rundan för att komma hem tidigare eller om man är osäker på hur långt man orkar.

Tempo: lugnt med fokus på "prattempo". Farten anpassas efter gruppen men det är fritt för dom som vill spurta uppför om man väntar på toppen.

Förkunskaper: Bra om man är van vid tiden i sadeln sedan innan.

Bra att tänka på:

  • Skärmar fram och bak, gärna med "kompislapp" är snällast mot dina medcyklister. Vid halt väglag gäller dubbdäck
  • Vi stannar oftast för fika men det är bra att ha med sig energi att fylla på med längs med vägen, ju kallare desto viktigare
  • Var och en ansvarar för att ha med sig punkakit som passar ens egen cykel, dvs däckavtagare, ny slang (minst 1) och pump
  • Kläder efter väder men ta gärna med något extra om det skulle bli kallare, ffa extra/torra handskar

Veckans runda:

27/11

Vädret är inte helt optimalt för cykling men jag är säker på att det finns minst en entusiast där ute som inte klarar sig utan att få lite utecykling bland all skidåkning och trainercyklande.

Det blir en gammal runda men med ett kort men nytt avsnitt :)

Rundan är 68km tur och retur till butiken (Bergsåker-Nedansjö-Matfors-Berg-hem) och fika är tänkt på Det Goda Bruket vid 44km.

Kom, det blir kul!